Ballina Lajme Sot nis konferenca rajonale për sfidat dhe nevojat për integrim

Sot nis konferenca rajonale për sfidat dhe nevojat për integrim

Sot nis punimet Konferenca dyditore Rajonale që organizohet nga Federata e Paqes Universale dhe Federata e Gruas për Paqe Botërore, e cila do të mbahet në mjediset e Kuvendit të Kosovës.

Qëllimi i kësaj konference është adresimi i situatës aktuale në vend si edhe prezantimi i një vizioni ambicioz dhe zhvillimin e qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës për paqen dhe të ardhmen e vendit e rajonit.

Federata e Paqes Universale dhe Federata e Gruas për Paqe Botërore janë organizata më status të Përgjithshëm pranë Këshillit Social-Ekonomik të Organizatës së Kombeve të Bashkuara.

Federata e Paqes Universale është një aleancë globale e udhëheqësve të jetës politike, akademike, fetare, të shoqërisë civile, individëve dhe organizatave që i përkushtohen ndërtimit të një bote të paqes në të cilën të gjithë mund të jetojnë në liri, harmoni, bashkëpunim dhe prosperitet të përbashkët.

Federata e Paqes Universale dhe Federata e Gruas për Paqe Botërore mbështesin projekte edukimi që synojnë zhvillimin e karakterit, dashurinë e pastër, forcimin e martesës dhe familjes, qeverisjen e mirë, zhvillimin e qëndrueshëm dhe arsimin, si edhe një program të gjerë me projekte shërbimi dhe ndihme.

Kjo konferencë organizohet në kuadër të Ditës së Paqes në Kosovë dhe mbahet në ambientet e Kuvendit të Kosovës.