Trump: Shëndeti im është i shkëlqyeshëm

Presidenti i SHBA-së Donald Trump ka njoftuar se është "shumë të mirë" me shëndet pasi përfundoi fazën e parë të një rishikimi sistematik vjetor. Trump...

Këshilli i BE-së diskuton sot për reformën e zgjerimit

Ministrat e BE-së do të diskutojnë sot situatën në fushën e zgjerimit dhe politikës së pranimit në një takim të Këshillit të Çështjeve të...

Shkrimtari që refuzojë parat e çmimit Nobel

Shkrimtari George Bernard Shaw më 18 nëntor të vitit 1926, refuzoi të pranojë paratë për Çmimin Nobel që kishte fituar. Ai kishte thënë: “Unë mund...

Avion i pari amerikan me shpejtësi më të madhe se zëri

Më 14 tetor të vitit 1947, një avion amerikan ishte i pari që fluturoi me një shpejtësi më të madhe se ajo e zërit....

29 vjet nga bashkimi i Gjermanisë

Gjermania sot shënon 29 vjetorin e bashkimit. Më 3 tetor të vitit 1990, Gjermania zyrtarisht u bashkua, me synimin që dy pjesët e vendit të...