Ballina Lajme Haradinaj: Në 2020 KOSTT në do të operojë në Evropë e pavarur...

Haradinaj: Në 2020 KOSTT në do të operojë në Evropë e pavarur nga Serbia

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj ka shkruar në Facebook lidhur me refuzimin nga Operatorët e Sistemit Transmetues të Europës Kontinentale që iu ka bërë EMS nga Serbia për operimin e KOSTT.

Haradinaj ka përgëzuar menaxhmentin e KOSTT-it, për insistimin e vazhdueshëm për pavarësimin energjetik të Kosovës, si dhe mirënjohës të gjitha kompanive homologe me KOSTT-in, miqtë amerikanë dhe gjermanë, që përkrahen të drejtën e Kosovës.

Postimi i Haradinajt:

Pavarësia energjetike e Kosovës po përmbyllet!

Përshëndes refuzimin e djeshëm nga Operatorët e Sistemit Transmetues të Europës Kontinentale, të kërkesës së EMS (Serbi) për rishikim të vendimit të fundit të këtyre OST-ve, që ka të bëjë me definimin e afatit kohor për operim të KOSTT-it zonë/bllok rregullues brenda Europës kontinentale, jo më larg se 14.04.2020, kur edhe Elektrosever kushtëzohet për të operuar i liçencuar si furnizues konform kornizës ligjore dhe rregullative të Republikës së Kosovës. Më këtë datë, KOSTT do të fillojë të operojë si zonë rregulluese brenda Europës, i pavarur nga Serbia, sipas marrëveshjës së re të kyçjes me ENTSO-E. Përgëzoj menaxhmentin e KOSTT-it, për insistimin e vazhdueshëm për pavarësimin energjetik të Kosovës, si dhe mirënjohës të gjitha kompanive homologe me KOSTT-in, miqtë tane amerikanë dhe gjermanë, që përkrahen të drejtën e Kosovës.

RH