Skip Navigation Links
Live
Lajmet
Programi
Video
Emisionet
Horoskopi
Kalendari
Kontakt
Sherbimet
Per ne
English
Login
 
 
Kalendari ditor: e premte 28.07.2017

KALENDARI HISTORIK
28 korriku  është dita e 209 e Kalendarit Gregorian dhe mbeten 156 ditë deri fundi i vitit.

NGJARJET:


1493 - Zjarr i madh në Moskë.
1540 - U ekzekutua Thomas Cromwell me urdhër nga Henry VIII i Anglisë nën akuzën e tradhtisë. Në të njëjtën ditë u martua me gruan e pestë, që më vonë edhe atë e vret nën të njëjtën akuzë.
1821 - Peru: Jose de San Martin shpallë pavarësi nga Spanja.
1914 - Austro-Hungaria i shpall luftë Serbisë.
1943 - Mbretëria e Bashkuar bombardon Hamburgun duke shkaktuar zjarr i cili u merr jetën 42,000 civilëve gjerman.
1965 - Lufta në Vietnam: Presidenti amerikan Lyndon B. Johnson lajmëron për rritjen e numrit të trupave amerikan në Vietnamin Jugorë nga 75,000 në 125,000.
1976 - Dridhja e Tokës në Tangshan arrin shkallën e dridhjes në mes 7.8 dhe 8.2 shkallë duke lënë 242,769 persona të vdekur dhe 164,851 persona të lënduar.
2005 - Armata Republikane Irlandeze Provinciale deklaron fundin e thirrjes së tyre tridhjetë vjeçare për luftë të armatosur në Irlandën e Veriut.
2005 - Tornado e paraqitur në Birmingam, Angli shkakton dëm në vlerë prej (funta) £4,000,000 dhe lëndon 39 persona.
2010 - Rrëzohet aeroplani me 152 udhëtarë në Pakistan

LINDJET:

1874 - Joaquín Torres García, piktor uruguaian
1887 - Marcel Duchamp, piktor francez
1938 - Arsen Dedic, kantautot kroat
1938 - Alberto Fujimori, politikan pruan
1941 - Ricardo Muti, dirigjent italian
1945 - Jim Davis (animator), vizatues amerikan (Garfield)
1951 - Santiago Calatrava, arqitetkt spanjol
1954 - Hugo Chávez, politikan i Venezueles
1981 - Alfred Hoxha, Regjizor i TV NEWS24 Albania

VDEKJET:

1750 - Johan Sebastijan Bah, kompozitor gjerman
1808 - Selim III, sullltan i Perndorise Osmane
1930 - Allvar Gullstrand, okulist sueez
2002 - Archer John Porter Martin, kimist britanez, fitues i ëmimit Nobel per Kimi


Sonte në program
08:04Mirmengjesi opinion
10:06Prodhimi ynë, pasuria jonë ( R )
11:06Muzikë argëtuese
12:06Dokumentar
13:07Muzikë e huaj
14:00E bukur e moderne
15:00Kontakt ( R )
16:00Televizioni muzikor
17:00Film i animuar
18:31Dokumentar
19:03Film i vizatuar
19:30Në shoqëri me...
20:00Lajmet 1
20:31Muzikë e huaj
21:00Psikologjia Press
22:05Muzikë argëtuese
22:30Lajmet 2
22:57Muzikë popullore
00:00Lajmet 3

Publicitet
 
 
 
     
  Copyright © 2017 TV-OPINION Developed by Ensoft